mandag 25. april 2011

Påske i Townsville

En liten påskeoppdatering fra Townsville!
God påske alle sammen (og det til tross for sjokkerende rapporter om null påskesnø i hjemlandet)! Her i Townsville har påsken artet seg som en rolig, men fin feiring. Jeg har ikke hatt påskeferie, men vi hadde fri langfredag og følgende helg. Skjærtorsdagkveld blei feiret med et stort påskemåltid; vi blei oppfordret til å kle oss i årtrettitreetterkristusmote (med andre ord kjortel og sandaler) og auditoriet blei behendig dekket opp i midtøsten - stil. Måltidet besto av tradisjonell jødisk påskemat, blant annet usyret brød og lam. Det var veldig interessant å lære mer om påskens forhistorie, men fokuset var naturligvis rettet mot Jesu død på korset. Vi avsluttet med nattverd og lovsang.
1. påskedag blei feiret med gudstjeneste på toppen av Castle Hill, det store utkikkspunktet i Townsville.
I dag har vi feiret den militære høytidsdagen Anzac Day (Australia and New Zealand Army Core) til minne om de australske og New Zealandske soldatene som ofret seg under første og andre verdenskrig. Anzac Day er en stor dag her i Australia og blei feiret med militærparade og kransnedlegging. Etter paraden blei det arrangert grilling hos en av de ansatte på basen.
I morra reiser jeg på 6-ukers outreach; vi skal reise sørover langs kysten av Queensland og hjelpe til på skoler og i kirker med ungdomsarbeid. Reiseruta er Ayr, Emerald, Mackay, Sarena, Sunshine Coast, Gold Coast. Vi er etter planen tilbake i Townsville den 4. juni.
Påskenøtter, kvikk lunsj, mammas mat, familie, venner og andre gode ting (her i tilfeldig rekkefølge) er savnet, men jeg har det veldig bra.


 Utsikt over Townsville
Soloppgang på Castle Hill 1. påskedag

 Utkikkspunktet på Castle Hill
 Utsikt over Townville
Anzac Day. Forhistorisk australsk soldat poserer sammen med begeistrede YWAMere.  
 Militærparade

 Sekkepipe!
 En liten tur på stranda etter paraden
Vi kan fortsatt ikke svømme i havet på grunn av maneter. Manetsesongen er over i månedsskiftet april/mai.
Min gode venn Miranda

4 kommentarer:

 1. Mange fine bilder her! Har du tatt alle med ditt kamera?

  SvarSlett
 2. Jeg liker det! Jeg vil også til australia. Jeg liker også bildet på sida her, som bringer meg over på at du var savnet i Knut Olavs konfirmasjon og at det er blitt et stort hull i våre vår- og bunadkolleksjoner.
  Når kommer du tilbake?
  Malene

  SvarSlett
 3. Nå gleder vi oss til du kjem heim. Men nyt dei siste vekene. Trur du blir godt rusta for det vidare livet gjennom desse månadane.

  SvarSlett
 4. Hei! Takk for alle kommentarene! Ja, alle bildene er tatt med mitt kamera - begynner aa like aa ta bilder etter disse maanedene. Og ja, jeg skulle onske jeg var i konfirmasjon! Vi faar ta igjen foto shooten snarest! Gleder meg til aa komme hjem, savner alle sammen!

  SvarSlett