tirsdag 29. mars 2011

Gladstone Outreach

Første uke av outreach er unnagjort; vi er i Gladstone, en middels stor by en dagsreise unna Townsville. Så langt har vi vært med på flere forskjellige skolearrangement på ulike skoler i og utenfor byen; "Brekky" Program er et tiltak for å gi elever i alle klassetrinn et tilbud om frokost før skolen begynner. Vi har til nå vært med på tre slike frokostprogram og hjulpet til med å lage toast og pannekaker. Vi har også fått frie tøyler til å arrangere gutte- og jentegrupper for High School -elever  og Elementary School - elever. Det er interessant og morsomt å bli bedre kjent med ungdommen og høre deres historier og meninger om saker og ting. Foruten skoleprogram har vi arrangert ungdomsklubb med "heimelågå" minigolf og vitnesbyrd fra oss i teamet. Teamet er spredt i fem forskjellige hjem der vi bor de to ukene vi er i Gladstone. Jeg bor med Miranda og Gill fra Canada hos et herlig eldre ektepar (som er på grensa til å adoptere oss) ca fem minutter fra Gladstone Babtist Church hvor vi har "base." Foruten å fore oss ekstra opp med mat og drikke ("i tilfelle dere ikke får god nok mat av team lederne deres" har vi blitt invitert med på kajakk og piknik. En av mine canadiske venner var også syk noen dager og blei pleiet behendig av "Mummy" Linda og "Daddy" Graham. Outreach er slitsomt, men spennende og det er gøy å få nye erfaringer; i dag var jeg blant annet med på å hjelpe en gruppe 1.klassinger på en barneskole med å lese og stave. Vi blir også tatt veldig godt imot i de forskjellige kirkesamfunnene i byen. I går blei vi invitert med på grilling med en gjeng lokale ungdomsarbeidere og hadde en kjempefin kveld. På fredag drar vi videre til Emerald  hvor vi blant annet skal være med på ungdomsklubb og opprydning etter flommene som har herjet området.

Kajakk med Linda og Graham
En av Australias vakre solnedganger
Girl's Group på South State Primary School (5.klasse)
Gladstone Babtist Church

Brekky program på Gladstone State High
Youth Group i Gladstone Babtist ChurchKajakk!
Kajakkjakkjakkjakk

Agnes Waters! Vi kjørte halvannen time til Agnes Waters og hadde fridagen vår. En avslappende dag på stranda var ikke å forakte etter en travel uke.


Linda og Graham, våre adoptivforeldre i Gladstone

2 kommentarer:

  1. Åh! Flott å få lese litt igjen om hva som skjer i din del av verden (Ja, hele den delen er faktisk din). Savner deg, men vi ses plutselig ;) <3Lolau

    SvarSlett
  2. Godt å sjå at du har det bra.Er så glad i deg.

    SvarSlett